Tove imponerar

MUSIK
TOVE STYRKE
Scharinska, Umeå

Publik: Ungefär 200 personer.
Längd: Ungefär en halvtimme.
Bäst: ”Million Pieces”.
Sämst: Den överdrivna basgången.

DET ÄR EN salig blandning människor som kommit för att se Tove Styrkes första spelning i Umeå sedan hennes debutskiva släpptes tidigare i höst.
Allt från kavajklädda herrar i övre medelåldern till tjejer i Styrkes egen ålder, klädda för en kväll på dansgolvet, har sökt sig dit. Något som säkert är en anledning till att den där riktigt täta stämningen hos publiken uteblir.
En annan är den rätt enformiga ljudmatta som producenten Stefan Thor rullar ut i Spanska salen på Scharinska. Den feta basen gör elektropoplåtarna betydligt mer enformiga än på skivan då mycket av nyanserna suddas ut. Annars så fina ”White light moment” blir exempelvis inte alls samma sak i det här formatet.

DÅ ÄR DET tur att Umeåtjejen Styrke imponerar desto mer. Hon är precis så spontan och teatralisk som tv-tittarna vande sig vid att se henne i ”Idol” förra året.
Särskilt i ”Million Pieces” studsar hon omkring och sjunger samtidigt så klockrent att det är omöjligt att inte tänka sig att det är en popstjärna i vardande man ser framför sig på scenen.
Det är också under den här låten som de flesta i publiken har störst svårigheter att stå still.
Att ställa sig ensam på scen med bara beatmakaren Thor är givetvis ingen drömsits under sin första turné, men Styrke klara det galant. Utan tecken på nervositet hinner 18-åringen heja på bekanta i publiken och ge de som står längst fram höga femmor.

SÅ TROTS ATT spelningen bara är sex låtar lång och en för monotom upplevelse ljudmässigt har man trots allt behållning av Tove Styrkes framträdande.
När ”Beating on a better drum”, ”Bad time for a good time”, ”Million Pieces”, ”Chaos”, ”Love you and love you” och ”White light moment” rullat förbi ser, åtminstone jag, direkt fram emot att se Styrke med en annan uppbackning. Och med en spelning som också rymmer charmiga låten ”Stalker in your speaker”.
Då tror jag det blir riktigt bra.

FOTO: ROGER DEGERMAN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0